Asiakirja-asioita

 

Eilen viimein koko asuntokauppa pääsi maaliin, kun loputkin kauppasummasta siirtyi myyjien tilille ja osakekirjaan merkittiin meidät uudet omistajat. Jo hauras asiakirja on säilynyt alkuperäisenä – onneksi. Niin kaunis se on. Kenenkähän työ on mahtanut olla osakkaiden nimien tekstaaminen? Onko se tehty pankissa, painossa vai jossakin ihan muussa konttorissa? Jopa tekstityyppi on uskollinen uuden uljaan ajan selkeälle tyylille. M-kirjain on puhdastakin puhtaampaa funkkista.

Tämä oli jo aika mones kerta kun olen asuntokaupoilla, mutta aina kaupantekoon sisältyy pienoinen jännitys. Kun suuret rahasummat siirtyvät tileiltä toisille, on asioiden mentävä pilkulleen oikein. Olen tehnyt asuntokauppaa ilman välittäjänkin apua, mutta ilman pankin yhteistyötä en ryhtyisi taituroimaan. Istuimme konttorissa yli kaksi tuntia ensin omien papereidemme rakentelun kanssa, sitten varsinaisen asuntokaupan papereiden kanssa, ja vielä senkin jälkeen allekirjoittamassa tilisiirtokuitteja. Onneksi on ammattilaisia, jotka tietävät miten asiat hoidetaan.

Asunnon mukana saimme myös sijoituslapsen: myyjäperheen vielä asunnossa oleileva vanha perintöpiano ei löytänyt hoitopaikkaa, mutta meillä on sille sekä tilaa että käyttöä. Samalla säilyy luontevasti yhteys sukuun, joka osaa kertoa vielä monta uuteen kotiimme liittyvää tarinaa.

Taas on yksi tärkeä virstanpylväs ohitettu. Asunto on nyt oikeasti meidän.

11.1.2014

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s