Suunnittelupalaveri 2

Herrasväki Hurlumhei saapui säntillisesti sovittulla ajalla toiseen palaveriinsa arkkitehtitoimistolle. Tosin meillä ei ollut suuren suurta käsitystä siitä, miksi tapaaminen oli sovittu. Kummankaan muistikuvat tai kalenterimerkinnät eivät tuoneet valaistusta asiaan. Hontelonlaiseen valmistautumiseen saattoi olla syynä viiden lapsen kanssa juuri vietetty ”lomaviikko”. Sellaiset ovat harvoin pelkkää lomaa aivan kaikille osallisille, ainakaan täysi-ikäisille.

Palaverin tarkoitus palautui mieleen joka tapauksessa paikan päällä. ”Eteisen lattiamateriaali?” ”Olohuoneen?” ”Keittiön?”

Oli noita tietenkin tullut jo etukäteen ihan muuten vain mietittyä, mutta kieltämättä vähän yllättäin päätöksenteon hetki tuli. Lattiat, seinät, katot, purettavat kohdat, pistorasiat, valokatkaisimet, kiinteiden valaisimien paikat, ja niin edelleen. Tunnissa koko jumppa läpi. Sähköistä oli tietenkin olemassa ehdotukset, mutta muuten kaikki muu piti päättää mahdollisimman tarkasti nyt, jotta projekti pääsisi viimein urakkatarjouskierrokselle.

Tällä hetkellä asunnon lattiamateriaaleina ovat parketti ja lautalattia, joka on parissa käytäväkohdassa muovimaton alla, muuten paljas. Parketin toivomme siis säästyvän, mutta onko se nyt varmasti jatkossakin oikea valinta myös eteiseen? Se joudutaan todennäköisesti kuitenkin avaamaan putkien takia. Entä keittiö? Laattaa, lautaa, uutta parkettia, linoleumia? Kokonaan kaakeloitu kylpyhuone vai vain osittain? Muitakin vaihtoehtoja kun olisi, vaikkei heti tulisikaan ajatelleeksi. Entä lattia, isoa vai pientä laattaa? Mitä tehdään oville, ikkunoille, ikkunapenkeille?

Ja sitten kuivien tilojen seinät. Ajanmukaisia upeita tapetteja tehdään yhä, mutta entäs kun talouteen kuuluu kaksi fifty-fifty -suhteessa päättävää sisustajaa, joista toisen makumieltymykset suosivat barokkilinnaa, toisen teurastamoa? Ehkä on viisaampaa jättää tämä tapettiasia toistaiseksi odottamaan. Kädenvääntöä ja kompromisseja on tarjolla jatkossa riittämiin muutenkin. Maali on hyvä.

Sitä paitsi olen joskus saanut kokea kyseenalaisen ilon olla liisteröimässä seinään kauniita, kotimaisia paperitapetteja. Lopputulos oli hieno, mutta ei syntynyt täysin voimasanoitta. Kuin vessapaperilla olisi tapetoinut! Ammattilaisilta se varmasti sujuu sutjakammin, mutta jotenkin tekee edelleen mieli väistää hallitsemattomasti venyvää ja repeilevää tapettia, mikäli mahdollista.

Kylpyhuone on yhä kysymysmerkki, joka saattaa muuttaa suunnitelmat kokonaan. Pystyykö putkityöt järkevästi toteuttamaan sinne, minne olemme kylpyhuoneen piirustuksissamme sijoittaneet? Tai pitäisikö sittenkin tehdä säästävämpi ja maltillisempi kunnostus? Kun ne pariovetkin..

_MG_7183

4 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

4 responses to “Suunnittelupalaveri 2

  1. Siinähän sitä on pikkuisen mietittävää. 😉 Ja jos joskus päädytte painimaan esim täällä kotikunnassani valmistettavien paperitapettien kanssa, voin antaa pari vinkkiä niiden käsittelyyn. Muutaman harjoituskerran jälkeen alkaa proseduuri olla jo hanskassa.

  2. Kiitos, voi tullakin vielä ajankohtaiseksi! Tässä ei hengittävyydellä ole juurikaan merkitystä, jos kiviseinää tapiseerataan, mutta kotimaisuus on aina plussaa. Olen muuten kaivelemassa vanhoja kerrostumia esille. Parhaimmillaan taitaa olla 5 kerrosta päällekkäin plus parit maalit.

  3. Susanna Noki

    Vielä niistä pariovista… Tuli tässä vielä mieleen yksi vaihtoehto, joka voisi puhua pariovien säilyttämisen puolesta siinäkin tapauksessa, että pohjapiirros laitetaan uusiksi. Mitä jos hallista tulisikin tv-huone ja ruokahuone (ruokailuryhmä plus joku oleskeluryhmä) olisi tuolla olohuoneeksi kaavaillussa tilassa? Näin ruokailutilassa olisi valoa ja olohuoneessa/mediahuoneessa iltakäytössä takka. Tämä vaihtoehto saattaisi aikalailla vähentää myös makuuhuoneisiin kantautuvaa television ääntä. Hallin koko ei kyllä ehkä riitä, ja kulku keittiöstä on vähän tmutkikas…

  4. Olet oikeassa, ruokapöydän paikka voisi olla myös olohuoneen puolella. Tilaa olisi kohtuullisesti, mutta ei mitenkään valtavasti. Kävipä oville miten tahansa, niin ruokapöytä saattaa hakea paikkaansa useammankin kokeilun kautta.

    TV-asia on vähän ongelmallinen, koska meillä ei sitä juuri katsota, mutta jonnekin se (kai) pitää sijoittaa. Sen sijaan valkokangas meillä on oltava jossakin leffoja varten, ja sen mieluiten sievästi piilossa silloin kun sitä ei tarvita. Hallin saisi kieltämättä helpoiten pimennettyä.

    Aika pian pitää alkaa tehdä päätöksiä, jotta pääsemme joskus muuttamaankin. Kevääksi ei tule valmista millään, mutta jos syksyksi sitten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s