Lähtölaukaus

ovi

On tapahtunut suuria.

Tuossa kohdassa ovessa ei ole enää tyhjää paikkaa eikä orpoja ruuvinkoloja. Siinä kiiltelee upouusi kyltti, jossa seisoo ylpeästi perheemme koko mittava nimirimpsu. Oven takana ei tietenkään edelleenkään asu kukaan, mutta reviiri on nyt virallisesti merkattu meille kaikille. Nimikyltti on pieni suuri askel matkalla uudesta asunnosta uudeksi kodiksi.

Meillä on käytössämme sukunimiä suunnilleen saman verran kuin normaalilla suomalaisella pikkukylällä, erotuksena vain se, että emme ole aivan kaikki keskenämme sukua. Ei ollut ihan yksinkertaista päättää mihin järjestykseen nimet kaiverretaan. Olisiko tyylikkäintä kirjoittaa naiset ensin? Vai lyhin nimi ylimmäksi, sitten seuraavaksi pisin jne? Vaiko ehdottoman demokraattisesti aakkosjärjestyksessä? Arpomalla? Kaikki peräkkäin? Yksi ylle, muut alle? Ja jos, niin taas on edessä sama ongelma järjestyksen kanssa.

Nämä ovat näitä uuden ajan ongelmia, ja aika kevyitä sellaisia. Otan ne vastaan huomattavasti mieluummin kuin esivanhempien mallin, jossa yhdessä oltiin liiton onnellisuudesta riippumatta kunnes kuolema erotti. (Kyllähän se tosin sitten erottikin, onnellisuutta kyselemättä: isoisoisäni oli naimisissa kolmesti ja leskimiehenä kuoli).

Loppujen lopuksi päädyin ovikyltin kanssa kahden puoltoäänen menetelmään. Nimet tulivat asukkaiden pääluvun mukaiseen järjestykseen, mikä oli myös visuaalisesti vahvin vaihtoehto. Kaksi perustetta puolesta. Sillä mennään. Toivottavasti päätöksenteko saneerausprojektin tulevissa, ehkä jopa hieman tätä monimutkaisemmissa aiheissa ei ole samanlaisen veivaamisen takana, tai meillä saattaa olla tuskien taival edessämme.

Ai niin, eräs toinenkin päätös on sentään nyt tehty!  Melkein unohdin sen tässä tärkeämpien asioiden tiimellyksessä. Päivän päätös on, että iso remontti toteutuu. Keittiö vaihtaa paikkaa, saamme riittävän määrän makuuhuoneita ja uuden kylpyhuoneen.

Tämä tarkoittaa lopullista lähtölaukausta arkkitehtitoimiston urakalle. Valmistelut rakennusluvan hakemiseksi alkoivat saman tien. Nyt alkaa tapahtua.

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Lähtölaukaus

  1. Liinu

    Hienoa! Oman nimikyltin oveen saaminen on juhlava hetki! 🙂 Ja päätökset, usein vaikeita, mutta vievät kuitenkin projektia eteenpäin -onnea siitäkin!

  2. Kiitos! Onhan tätä hetkeä odotettukin, suunniteltu ja mietitty monelta kantilta. Seuraava jännityksen aihe on, että miten rakennuslupa järjestyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s