Apokalypsis

Hiippailin hissuksiin työmaalle kello kuudentoista jälkeen, kun oletin – sananmukaisesti – pölyn hieman laskeutuneen. Yksinäisen imurin kodikas hurina toivotti vierailijan tervetulleeksi savuaville raunioille. Jos pölyä oli laskeutunut, niin ihan riittävästi sitä oli maidonkuultavassa ilmassa vielä jäljelläkin.

hallipurku

Halliin on koittanut valkeus, kun sen ja olohuoneen väliset komerot ovat kaatuneet. Ei paha. Valoa siellä kaivattiinkin. Mutta muu asunto… Helei. Jos joku joskus ajattelee hoidella asuntoremonttinsa purkutyöt itse, niin tulevien kuvien perusteella saa pientä aavistusta siitä, mihin kannattaa varautua. Purettuna on siis tässä vaiheessa karkeasti arvioiden korkeintaan kolmannes purkusuunnitelman pinta-alasta.

.

olkkaripurku

Tällainen on tällä hetkellä näkymä hallista olohuoneeseen. Kaikki muovisäkit sisältävät seinämurskaa. Seinä puolestaan on luginoa, joka parhaiten tunnetaan kananpaskaseinän nimellä. Kanalla tai sen ulosteella ei ole materiaalin kanssa mitään tekemistä, eli vaikka pölystä mitä muuta voikin keuhkoihinsa imeä, niin ei kuitenkaan lintuinfluenssaa.

.

olkkaripurku2

Olohuoneesta halliin päin taas aukeaa näin kubistinen näkymä. Mielessäni kävi ruuvata puretuista karmeista vielä parit saranat talteen. Teen sen heti kun saan puskutraktorin soviteltua hissiin.

.

ruokasalipurku

Entinen ruokailuhuone on nyt listojen hautausmaa. Noita sitten omin voimin kanniskelemaan asunnosta rappukäytävän kautta ulos kolhimatta seiniä, raapimatta ovia, hajottamatta ikkunoita? Jos tahtoo pelata varman päälle, niin puutavaran voi tietenkin pilkkoa sirkkelillä  60 sentin pätkiksi sisällä asunnossa. Ei säästy hermo itsellä eikä naapurilla, ei aikakaan, mutta saahan siinä senkin edestä tuntea tekevänsä rehellistä työtä oman kodin eteen!

Tee-se-itse -ihmisenä olen hidas oppimaan ostetulle työlle, mutta on tilanteita, jolloin jääräpäisinkin nöyrtyy. Voin onnitella itseäni siitä, että tällä kertaa nöyrtyminen tapahtui hyvissä ajoin ennen purkamisen aloittamista. Ei ole enää minun juttuni tuo.

Omin käsin onneen haikailevan kannattaa huomioida myös se, että rappukäytävässä kämmääminen voi pahimmillaan merkitä koko rappukäytävän maalausurakan hintaista lisäkuluerää remonttibudjettiin. Yhden seinän kolhiminen kun mahdollisesti aiheuttaa kaikkien kuuden käytäväkerroksen maalaamisen, jotta ei synny raitoja eikä rajoja – ja kun se osakas nyt meni sössimään, niin oppiipa kerralla… Ja takuulla kyllä oppiikin, sen verran hintavaa puuhaa täyskiiltävien seinäpintojen laitteleminen on, mikä esimerkiksi meillä olisi edessä.

Asuntoomme johtavat rappukäytävät kuvattiin ennen remonttia kolmen osapuolen läsnäollessa, jottei myöhemmin tarvitse arpoa oliko kolhu seinässä jo ennen remonttia vaiko eikö,  ja kenelle sen korjaaminen kuuluu. Kuvaaminen on kaikkien etu. Suosittelen sen tekemistä jokaiselle kerrostaloremontoijalle, tekeepä sitten itse tai teettää ulkopuolisella.

.

katkaisin

Vanhat tavat istuvat sitkeässä: ihan pikkuisen piti kuitenkin päästä häärimään remontin seassa. Raksin vielä viimeiset alkuperäiset valokatkaisimet seinistä parhaan kykyni mukaan talteen.  Sähköasentajan taitoja hallitsematonkin voi hillua huoletta piuhojen kimpussa, kun koko asunnon virrat on kytketty sähkökaapista asti pois.

Voi piilopurkajan onnea, voi autuutta.

6 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

6 responses to “Apokalypsis

  1. Henna

    Jestas mikä määrä roipetta !! Sulla on kyllä myös sana hallussa. Oletko koskaan harkinnut kirjoittamiseen liittyvää ammattia ? 🙂

  2. Kiitos, kiitos! Eihän sitä koskaan tiedä minne elämä vielä heittää. 😉 Purkajien arvio oli muuten 7 siirtolavaa purkujätettä. Asunnossa alkaa olla pula vapaasta lattiapinnasta.

  3. Henna

    Hyvä. Holvi ei tainnut olla oikea nimitys, mut hyvä et ymmärsit silti 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s