Varsinainen Jerusalemin hävitys

Tästä paljon pahemmaksi ei enää työmaalla maisema muutu. Tavallaan nyt ollaan jopa menossa jo parempaan suuntaan, sillä riuskat rikkomisen ammattilaiset ovat ahkeroineet purkujätettä asunnnosta kadulle käsipelillä tahtia neljä könsikästä/työpäivä/siirtolava + kolme tonnin suursäkkiä. On mahtanut jaffaa kulua. Nortille polttamiseen on tuskin jäänyt aikaa, tuskin ollut suurta haluakaan.

Muutama purettavaksi ruksattu seinä vielä kököttää pystyssä, mutta nyt ollaan jo selvästi yli puolenvälin. Työmaalla on varsin siistiä siihen nähden miten paljon on tapahtunut – tai sitten aurinkolasini vain ovat kovasti ruusunpunaiset. Rappukäytävä joka tapauksessa on lähes luonnottoman siisti kotioven takana odottavaan erämaanäkymään verrattuna. Vain hienoinen työmaan kivipölyn tuoksu kertoo tarkkanenäiselle, että yhdessä asunnossa tapahtuu ihmeitä.

 

olkkarityhjä

Olohuoneen säkkimeri on kadonnut tykkänään.

.

listat

Listahuone (ent. ruokailuhuone, pian makuuhuone) on saavuttanut maksimaalisen täyttöasteen. Toisaalta asunnon listatkin ovat nyt sitten jotakuinkin siinä. Ja elleivät ole, niin lisää mahtuu heti kun huoneen viimeinenkin purettava seinänpätkä kaatuu.

.

sokkelo

Ovikaruselli on enää muisto vain. Muistoihin hyvästi jääköön. Tästä eteenpäin tämä tila on nimeltään KEITTIÖ.

.

ovi

Asunnon ainoasta alkuperäisestä makuuhuoneesta ruokailuhuoneeseen johtanut ovi löytyi piilostaan seinän sisältä. Karmit otetaan irti ja ne siirtyvät huoneen toiselle seinälle korvaamaan entistä, vain 70 senttiä leveää kulkuväylää. Puuttuva ovi on säilynyt vintillä tallessa ja kunnossa.

.

purku4

Ruokailuhuoneen kylmäkaappien purkamisen jälkeen ikkunan yläpuolen tiiliseinä paljastui samalla tavalla viistetyksi kuin muissakin kahdessa kadunpuoleisessa pikkuikkunassa.

.

jää

Tällaisia tekstejä löytyy asunnosta sieltä täältä. Hyvä että löytyy, sillä esimerkiksi tämän seinän takana on naapurin keittiö. Ilman huomautusta paahtoleivälle saattaisi jonakin aamuna laskeutua ei-toivottu leka.

.

putki

Tosin lekanheiluttajalla näyttävät olevan refleksit kunnossa: kun yhden reippaan ojennuksen jälkeen seinän sisältä paljastuu odottamatta vesiputki, ei seuraava isku enää osu samaan kohteeseen ennen vesien katkaisua.  Putkimies saapuukin paikalle sopivasti huomenna. Toivotan talon asukkaille pitkää pinnaa ja vahvaa rakkoa. Tiedossa on kuuden tunnin vesikatko.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s