Se sykkii sittenkin

Välillä vaikutti jo siltä, että kodin sydän jää kokonaan kylmäksi, kun ketään ei laisinkaan tuntunut kiinnostavan myydä meille keittiökoneita. Yrityksen puutteesta tuskin kenkä puristi, sillä tarjouspyyntöjä laadittiin ja lähetettiin useampaankin alan liikkeeseen täsmälleen niiden toivomalla tavalla pyydettyyn osoitteeseen. Ei ollut merkitystä oliko kyse kivijalkaliikkeestä vai nettikaupasta, yhtä odottavalla kannalla olemme yhä molempien suhteen.

Ehkä jonotuslapputekniikalla olisi voinut lopulta onnistua jollakin tavalla, mutta oli vallattoman vaikea motivoitua seisoskelemaan liikkeissä, joiden myymälävalikoimissa ei ollut ensimmäistäkään toivottua laitetta katseltavaksi tai koskettavaksi.

.

keittiöKeittiö nyt

.

Tämän puljaamisen lisäksi tarinamme sankari ja sankaritar eivät olleet päästä sopuun itsensä, eivät toistensa kanssa keittiön pakollisten laitteiden määritelmästä, joka tulkitsijasta ja painotuksista riippuen oli hiukan erinäköinen.

Höyryuuni ei pienen hauduttelun jälkeen kuulostanut minustakaan enää täysin poissuljetulta vaihtoehdolta, vaikka olen tähän mennessä osannutkin keittää riisin aika hyvin ihan tavallisessa kattilassa. Höyryuunin pudotti lopulta pois kodinkoneruletista yksinkertaisesti vain tila. Sitä ei ole määrättömästi käytettävissä, joten päädyimme kahden uunin sijasta valitsemaan seuraavaksi parhaan vaihtoehdon, mikä meille tarkoittaa kosteuspaistomahdollisuudella varustettua kiertoilmauunia.

Uuniasian viimein ratkettua oli kaikkein vaikein käsitelty.

Kylmälaitteet olivat ongelmattomin osa keittiötä. Pakastin pääasiassa vain pakastaa ja jääkaappi pitää viileänä. Niiden toiminnoissa oli niukasti vaihtoehtoja tai eroja, eikä ulkonäölläkään ole mitään merkitystä integroitavien laitteiden kohdalla.

Meille mahdolliset liesituulettimet näyttivät kaikki jokseenkin samoilta ja pitivät saman verran ääntä, eli rasti ruutuun ”ihan sama, otetaan siltä valmistajalta kuin muutkin koneet”.

Astianpesukoneen kanssa päättelimme kolmikorisen mallin olevan meille paras, äänitason olisi oltava kohtuullinen ja tuntuman tukeva.

Höyryuunin poisjääntiä lohduttamaan haluttiin lämpölaatikko.

Integroitavaan mikroaaltouuniin toivottiin myös grillitoimintoa.

Jäljelle jäi enää kaasuliesitason valinta. Niissä olikin sitten isosti valinnanvaraa. Tasoja on tarjolla käytännöllisestä karkkiin, ja karkissa edustettuna kaikki tuttifrutin maut. Peilitaso kaasuliekin alla olisi ollut takuulla hienompi kuin upea, mutta koska ylikiehunut kaurapuuro on tarpeeksi ihana yhteenkin kertaan nähtynä, päädyimme yksinkertaiseen, tyylikkääseen JA käytännölliseen valintaan. Järki se on joka meillä jyllään.

Juuri järjellä rajasimme valmistajakandidaatitkin pariin, kolmeen luotettavaan. Ei tämä nimittäin niin hauskaa ole, että ihan lähivuosina haluaisimme ryhtyä uudestaan jahtaamaan esitteitä ja seikkailemaan jännästi rakennetuilla nettisivuilla.

Ystäväapu ratkaisi onnellisesti ensimmäisen ja isoimman ongelmamme. Heidän kauttaan löytyi parikin avuliasta kontaktia, jotka olivat kiinnostuneita myymään meille keittiöön tarvittavat kahdeksan kodinkonetta. Nyt tilaus on viimein tehty, puusepällä mitat koneista ja meillä vapaus siirtyä kohti uusia kiinnostuksenkohteita. Meille tulee hyvän Mielen keittiö.

 

keittiö2

Keittiö kuten se tulee olemaan

.

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Se sykkii sittenkin

  1. Kompaktilta ja tehokkaalta näyttää. Miele ei liene kovin huono valinta. 🙂

    • Miele on hyvän ja jämäkän maineessa, sillä siihen päädyimme. Pientä stressinpoikasta oli jo ilmassa konevalintojen kanssa, mutta nyt helpotti. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s