Maanantain kappale on…

kuva(13)

…tietenkin Peppi Pitkätossu: ”Kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin heikun keikun.”

Kompositiossa vertikaali kohtaa mielenkiintoisen yllätyksekkäällä tavalla diagonaalin vastoin katsojan sovinnaista ennakko-odotusta horisontaalista. Jännitteisen vaikutelman synnyttää erityisesti voimakas assosiaatio taitelijan tahdosta rikkoa rutiini vähäeleisesti, mutta silti pahaenteisesti dramaattista loppukohtausta enteillen.

Teoksen rytmi on vahva, crescendo, kuin kotiinsaapujan pulssi, kun hän ensi kertaa kohtaa yhden uutuuttaan hohtavan asuntonsa viimeisistä detaljeista paikoilleen asennettuna.

Tunteja, vaivoja ja luovuutta säästelemättä valmistetun teoksen ennalta arvaamaton kohtaaminen on sykähdyttävä elämys.

.

Tämä ei ole alhaalle painettu ovenpainike. Se on vedin. Vaakasuora (vaakasuorahko, vaaksan verran suora, vakaasti vinksahtanut?) oven vedin.

Sattuuhan sitä. En minä sillä. Mutta voisi kai asentaja mennessään vaikka huikata, että ”hupsista kun lipsahti, mutta ei hätä ole tämän näköinen, me tilaamme ja toimitamme paikalle tuota pikaa uuden oven, johon hantaaki asennetaan tällä kertaa suoraan.”Asiakkaan pitää olla itsensä vähän vinksahtanut, jos ei tuota joka tapauksessa huomaa ja vaadi korjattavaksi.

Noh. Se nyt on vain vedin ja vain ovi ja maailmassa on suurempiakin ongelmia. Siitä huolimatta otan huomenna puhelimen käteen ja pirautan kaappifirmaan. Asia tulee hoidettua, eikä mikään tähän kaadu.

Oikeastaan taas kerran vähän vinosti hymyilyttää. Virheitä sattuu, koska errare humanum est. Mutta miten pöljinä nämä asentajasankarit oikein meitä mahtavakaan pitää?! ”Hys hys, ehkä ne eivät huomaa…”

Apua. Aika poistua peilin eteen puntaroimaan omaa uskottavuutta asiakkaana, naisena ja näkevänä.

Meillä muuten on peilit. Molemmissa kylpyhuoneissa on peilikaapit, kuten on vähän sitä sun tätä muutakin. Esimerkiksi kylpyamme. Se leikkii vieläkin pari päivää kilpikonnaa, mutta tällä viikolla se lopultakin nousee jaloilleen oikeaan paikkaansa. Vaahtokylpy, kynttilänvalo ja… ja ovi.  Pian on ovikin paikallaan. Voi elämän pienet itsestäänselvyydet, miten olette kaivattuja!

6 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

6 responses to “Maanantain kappale on…

 1. Yllättävän usein nuo ammattilaiset tuntuvat pitävän asiakkaitaan ihan totaalisen idiootteina. Teille on kyllä osunut tuota osastoa niin paljon. että mietityttää, onko tuo jo ihan tosissaan maan tapa? Kuvitellaan vissiin, että rakentamisessa on käytössä perävalovakuutus…

  • On ihan käsittämätöntä resurssien haaskaamista tehdä ensin huonosti ja sitten toiseen kertaan hyvin, mikäli asiakas sattuu vaatimaan. Maan tavasta on parempi olla hiljaa, ettei turhaan niittaa kaikkia tekijöitä samaan nippuun, mutta on käynyt mielessä…

   Totuuden nimissä on sanottava, että täällä on myös tehty paljon asioita erinomaisen hyvin ilman mitään vääntöä. Vaikkapa kylpyhuone, jota ei oikein mielellään tehdä useampaan kertaan, on moitteeton. Putkimies on tehnyt pintavedot kauniisti ja ajatuksen kanssa, parketti on hieno, smyygit silmäkarkkia… Onhan näitä onnistumisia. Tässä kohtaa projektia vain jokainen mutka matkassa alkaa kasvattaa otsasarvea jo eksponentiaalisesti.

   • Onneksi on osunut noita positiivisiakin paljon. Mutta ihmetyttää kyllä tuo, että noita ”helppoja” hommia ei vaan voi tehdä samalla pieteetillä kuin niitä, joiden purkaminen olisi hankala homma. Jotenkin mä ajattelen niin, että samalla vaivalla sen homman voi pyrkiä tekemään kunnolla ja asiallisesti heti ekalla yrittämällä. Tai sit raksapuolella on vaan se pakollinen peukalo keskellä kämmentä syntynyt osasto jostain syystä töissä. 😉 Kun rakentaminen on niin kivaa ja miehekästä, vaikkei oikein osaisikaan.

   • Yksi selkeä laatuun vaikuttava ero on siinä, kenelle töitä tehdään, asiakkaalle vai esimiehelle. Eli itsenäiset ammatinharjoittajat allekirjoittavat itse työnsä. Jokainen työmaa on seuraavan referenssi. Lisäksi itsenäisyys saattaa olla työn mielekkyyden kannalta parempi vaihtoehto kuin toiselle työskentely, mikä heijastuu lopputulokseen.

    Ja yleistyshän tuokin oli. Joka alalle mahtuu monenlaista persoonaa.

 2. Henna

  Nyt ei enään muita sanoja löydy kun toivottavasti lopussa todella kiitos seisoo….. !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s