Geronimo!

kuva(17)

Tasojen kanssa jumppaaminen jatkuu. Kolmesta osui nappiin yksi, mutta kuin sattuman kauppaa se sentään oli juuri se kaikkein painavin yksilö.

Nyt meillä on keittiössä paikallaan saarekkeen taso, uuni, lämpölaatikko, liesituuletin ja kohta myös liesi, kunhan kaasuasentajaan saadaan kontakti. Saareke alkaa siis olla kunnossa. Sen sijaan tiskiallastasosta uupuu yksi reikä. Tämä yksi onneton puuttuva poraus tarkoittaa sitä, ettei allashanaa, pesukoneventtiiliä eikä astianpesukonetta saatu kytkettyä perjantaina. Katsoin parhaaksi tilata uuden hanan, jossa on pesukoneventtiili samassa. Näin pärjätään tasossa olevalla rei’ityksellä. Virhe on jonkun muun kuin meidän, mutta nyt on tärkeintä saada keittiö toimintakuntoon. (Kenelläkään tarvetta hienolle hanalle?)

Kylpyhuoneen taso puolestaan osoittautui hiukan turhan viimeistelemättömäksi. Sille on tehtävä jotain ennen kuin allasta ja hanaa kannattaa kiinnittää.

Ja on meillä muutakin pientä täällä vielä työn alla, kuten kylpyhuoneen valaisimet (tilatut toimitettiin väärinä), viimeisiä sähköasennuksia, wc-pöntön kiinnitystä sekä keittiön välitilan laatoitus. Näperryksiä vain.

Joku kysyi minulta hiljattain mikä saa ihmisen ryhtymään tällaiseen projektiin. Ja moni, moni muu on ihmetellyt miten jaksamme näin pitkää remonttia, jossa tulee mutkia matkaan vähän joka käänteessä.

Projektiin ryhtyminen on helppo perustella. Juuri meille sopivia asuntoja ei valmiina ollut tarjolla sillä sijainnilla kuin halusimme. Tämän pohja ja neliöt antoivat mahdollisuuden tehdä sellaisen.

Entä miksi hymy ei hyydy? Kun isoon remonttiin ryhtyy, on hyväksyttävä, että ongelmiakin ilmaantuu. Niitä ratkotaan matkan varrella järki kädessä, mutta niin, ettei jälkeenpäin mieltä kaikerra liiallisin kompromissein saavutettu lopputulos. Tämä on vähän kuin laskuvarjolla hyppääminen: kun hyppää, ei pois kyydistä enää pääse. Tavoitteena on turvallinen laskeutuminen, vaikka riskibisneksestä on kieltämättä kyse. Huolellinen etukäteisvalmistautuminen ammattilaisten opastuksella ja riskien minimointi kelpo välineitä, harkintaa ja huolellisuutta käyttäen ovat tässäkin tarpeen, jos tahtoo selvitä hengissä. Ei hurjapäille, ei kuumakalleille.

Aikanaan tämäkin loppuu. Elefanttia nakerretaan pala kerrallaan, eikä sitä ole enää montaa murua jäljellä. Yhdeksän betonimurskelavallisen purkutyömaasta on aloitettu, ja nyt näperrellään valaisinten ja suihkuverhotankojen kanssa.

Oh my, onpa ollut.

4 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

4 responses to “Geronimo!

 1. Ja sit jotkut hullut asuvat ja remppaavat koko ajan asuessaan… 😉 Teillä on kuitenkin valmista kerralla,kunhan nyt loput vastoinkäymiset saatte selätettyä ja valmiina asunto on just teidän tarpeisiinne muokattu. Loppujen lopuksi aika harvinaista luksusta kerrostaloasujalle.

  Kohta se on ihan vaan huonekaluvalssia vaille valmis! Wau!

  • Molemmissa näissä hulluuden lajeissa on kyllä vissit puolensa. Omakotitalorempan kanssa on vähän enemmän vapautta toteuttaa itseään, aikatauluissakin, mutta toisaalta pakoonkaan itse valittua työleiriä ei pääse. Kokemusta on. Maalla ja merellä.

   Tämä on tavallaan helpompaa, mutta myös hektisempää ja hermostuttavampaa kuin talon remontointi. Enemmän tämän kokoinen huoneistoremontti ehkä vastaa talon rakentamista aikataulutuksineen ja eri osatekijöiden yhteensovittamisineen.

   Ihan hetipian en lähtisi samaan uudestaan, mutta en sano, etten ikinä. Meille muuten jää tänne omaakin tekemistä, mutta juuri nyt en ajattele niitä…

 2. Henna

  Onhan tuo urakka mutta jos remonttia kuitenkin joutuu tekemään melkein kaikissa asunnoissa jotka ostaa, niin miksei sitten tee kerralla melkein kaikki uusiksi ( muutamaa orkkisovea ja kaarta lukuunottamatta ) kun se kuitenkin on mahdollista. Multa varmaan puuttuisi tuohon mielikuvitua ja ideat. Kannus.ym valmiit talopaketit on myös hienoja mutta hieman niistä tulee ” nukkekotimainen fiilis ”.. ?

 3. Hiljalleen alan ymmärtää valmiin talopaketin ostajia. Jopa niiden kahtena palikkana tontille kärrättävien. 😀 Mutta kyllä kaikissa asunnoissa jotain olisi pitänyt tehdä, kävimmepä katsomassa millaista tahansa. Yksi oli aika hyvä jo valmiiksi, mutta meille aivan mahdottomassa paikassa. Sitä asuntoa jäin vähän muuten haikailemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s