Voihan viistoista, on jo kuudestoista!

lukko

Uuteen osoitteeseen kotiutumisen merkkihetkiä on lähes rituaalinomainen lukkojenvaihto. Sarjoituksellakin pärjätään jos hyvin käy. Nyt kun asunnon avaimia ei enää tarvita perheen ulkopuolisilla, on tämä hetki koittanut. Tunne on helpottava, sillä vaikka luottamus olisi miten luja, niin uusien lukkojen jälkeen ei tarvitse enää vaivata päätään avainkirjanpidolla.

Kuvan lukko on Björkeby Brukin valmistama sisäoven jousimekanismi, ei sentään ulko-ovesta. Se on mekanismeista ainoa, josta jousi on mennyt poikki. Jousen voi tarvittaessa vaihtaa ehjään, mutta meillä on varakappaleita niin paljon, että tämä saa jäädä tuollaisenaan odottelemaan mahdollista myöhempää tarvetta.

.

Remonttiblogi uhkaa ainakin väliaikaisesti lipsahtaa väen vängällä sisustusongelmiin, mutta sekin puoli nivoutuu osittain remontointiin. Esimerkiksi verhoratkaisut ovat aika lähellä kunnostusta. Tankoa vai kiskoa vai ei kumpaakaan?

Verhoja tarvitaan välillä varjostamaan, välillä pimentämään, joskus ujommat kaipaavat niitä suojaamaan katseilta. Toisinaan verhoja käytetään vain kaunistamaan ikkunaa tai peittämään ruma näköala.

Meillä ei ole naapureiden katseita lähellä eikä rumaa näköalaa. Ensimmäinen verhottavamme on makuuhuone, jossa valolle herkkä anti-ruusunen kaipaa nahkaläppien lisäksi muutakin pimennystä yön ajaksi. Mitenkäs tämä ratkotaan?

kuva(39)

Olen avoin kaikenlaisille ehdotuksille. Ikkuna on niin kaunis, että sen peittäminen millään verhoilla on paha teko, mutta jotenkin tämä on hoidettava.

Rullaverho on nuija. Laskosverho näyttää keittiöltä. Sivuverhot ovat raskaat ja syrjivät pikkuisia söpöläisikkunoita. Sälekaihtimet ovat noilla ruutumäärillä heikohko ajatus. Jokin näistä ratkaisu lopulta tulee olemaan, joten ei tästäkään kompromisseitta selvitä. Onkohan olemassa teknistä verhokangasta, jonka saisi nappia painamalla peittäväksi tai valoa läpi päästäväksi? Ainakin sellaista ikkunalasia on, jonka voi himmentää. Sisustusohjelmasta tv:ssä olen nähnyt, vaikken niitä katsokaan.

Se olisi muuten hulppean hieno ratkaisu!

Ja muistin virkistämiseksi pikasilmäys tilanteeseen, joka vallitsi samassa tilassa vuosi sitten. Katseen suunta ikkunasta huoneeseen päin:

IMG_4410

Ovi on vaihtanut tuon kuvan ottamisen jälkeen paikkaa, ja niin on tainnut seinäkin tehdä muutamalla sentillä. Ikkunaelementti on siirretty pois käytöstä mutta laitettu talteen. Huone on leventynyt, keittiökaapit ovat pois, uudet vaatekaapit toisella seinällä. Ja on tuossa ehkä yleisilmeessäkin jotain pientä piristymistä tapahtunut. Makuuhuoneen tunnistaa edelleen keittiöksi entisestä kylmäkomerosta, jos on tuttu vanhojen talojen kanssa, mutta muuten huone ei paljon menneisyydestään juttele.

Jotkut haluavat, että asunto kokee täydellisen hyppäyksen ennenvanhasta nykyaikaan. Sekin on ymmärrettävää, mutta kauhukuvina siintelevät yhä asuntoesittelykierrosten vanhojen talojen huippumoderneiksi remontoidut asunnot 20 vuotta remontin jälkeen. Usein vähempikin aika riittää tekemään tuhonsa muodin muuttuessa.

Vaikka olemme itsekin tehneet muutoksia, yritimme säilyttää Ladyn hengen. Iäkkäällä on oma luonteensa. Minusta onnistuimme kunnioittamaan sitä.  Tätä ei ylikorjattu eikä puunattu luonnottomaan uutuudenkiiltoon.

Nuorallatanssi sisustamisen kanssa jatkuu vielä pitkään.

kuva(38)

Ja meillä tuoksuu joulu.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s