Seitsemäntenätoista sängyt laitettiin

Nukkumisen evoluutio remonttikohteessa etenee. Ensin oli työmaa ja pari patjaa.

IMG_0104

Meillä oli yksi huone, eikä sekään kokonaan valmis, kaikki muu oli työmaa-aluetta. Illalla asunto oli meidän kotimme, päivällä rakentajien työpaikka.

Kun koti oli kokonaan meidän, hilasi kolme rohkeaa miestä parisängyn nikamat rutisten ylös.

Kun tästä oli toivuttu viikko, oli seuraavan sängyn vuoro. Tytär sai vanhan tutun sivustavedettävänsä, jolla minäkin olen mummulassa päiväuneni nukkunut.

Muutaman päivän huilitauon jälkeen oli poikien sänkyjen vuoro – isoisovanhempien sängyt heillekin. Enää puuttuu yhden prinsessan nukkumapaikka. Hänellä olisi peräti isoisänsä isoäidin sänky odottamassa, mutta se on kieltämättä vähän turhan muhkea tänne.

Tulin tänään joutoaikana ajatelleeksi, että kuuden ihmisen sängyt vievät yhteensä noin 12 neliötä lattiapinta-alaa. Kauniitkin sängyt ovat aikamoisia tilasyöppöjä. Mitä jos…

Korkeuttahan meiltä löytyy huoneissa mukavasti, niin että mitä jos tekisimme kaksi kolmikerroksista kerrossänkyä? Kaikki saisivat metrin korkeutta ja lattiapintaa vapautuisi kahdeksan neliötä. Makuuhuoneita tarvittaisiin vain yksi, muihin huoneisiin voisin ripotella pikkutuolejani esteettisiin sommitelmiin.

Ai ei?

No ei. Laivan hytit ovat asia erikseen, enkä kyllä haluaisi niitäkään jakaa koko komppaniamme kanssa. Enköhän keskity nyt kehittelemään vain sitä yhtä puuttuvaa sänkyä ja niihin jo olemassa oleviin sängynpeitteitä. Joutoaikana tulee ajateltua lähinnä joutavia ajatuksia.

Sänkyjen lisäksi meillä on nyt pari uutta nojatuolia ja yksi sohva lisää. Huopatassua kuluu ja puhinaa kuuluu, kun pelataan dominoa isoilla nappuloilla. Vielä ei ole iskenyt epätoivo eikä välilevyn luiskahdus, mutta toki pyörät kaikkien huonekalujen alla voisi olla lakisääteinen pakko.

kuva 2(2)

Jotta rakentamisen määrä asunnossa pysyisi vakiona, päätti tytär pystyttää kaupungin.

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Seitsemäntenätoista sängyt laitettiin

  1. Aloitetaan asuntorempalla ja pääsytään kaupungin rakentamiseen. Aika hurjaa. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s