Kahdeksastoista kaivoi kankaat kätköistä

Kangashamsterin joulu on täällä ja tänään.

Vuosi sitten edellisessä osoitteessa varastoja pakatessa sisäinen kielenkäyttöni rikkoi sopivaisuuden rajat mennen tullen. Laatikoiden kantaminen ei ollut sen hauskempaa. Eikä kivaa ollut niiden hikoileminen varaston ylähyllyillekään.

Viidentoista vuoden tilkkutyökankaiden kokoelmani sisältää onneksi myös reilumman kokoista palasta.

20141219-002327.jpg

Tästä tulee pöytäliina jouluksi.

Tyynyliinakankaita, ainakin yksi tarpeeksi pitkä verhokangas ja lukuisia liian lyhyitä, materiaalia koko suvun tilkkutäkkeihin… Täältä pesee! Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka vielä joskus ehtisin ommella.

Vuosien aikana kertyneistä vanhoista kankaista olisi vaikea luopua kokonaan. Kokoelmissa on hyviä, kotimaisia puuvillakankaita, jollaisia ei enää tehdä. Karsimalla kevennän kuitenkin omatuntoani edes vähän. (Minähän olen luvannut valkoida turhat pois vähän kaikesta.)

Mutta mikä kumma minut on pistänyt ostamaan kananmunankeltuaisen väristä flanellia, jolla ruskealla rajatut valkoiset kissat kirmaavat lankakerän perässä? Jos jokin kuningasajatus sen varalle on joskus ollut, sitä ei ole ainakaan tässä tasavallassa enää vuosiin näkynyt. Kaikki karsiminen ei tuota tuskaa, vaan silkkaa helpotusta.

Kankaiden pölyttämisen lomassa on valmistunut jouluksi sentään edes lanttulaatikko. Pöytäliina, piparit, piparkakkutalo, kinkku… Ne on, mutta muuten joulu saattaa olla tänä vuonna kevyesti varusteltu. Kerran näinkin. Uskomattoman risaisen selviytymisvuoden jälkeen kaipaamme ihan jotain muuta kuin pää punaisena joulumielen perässä juoksemista. Se tulee toisella tavalla tällä kertaa, mutta sitäkin varmemmin.

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Kahdeksastoista kaivoi kankaat kätköistä

  1. Henna

    mä haluun keltasen flanellikankaan,siitähän saisi tytölle pyjaman 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s