Pesunkestävää

Kylpyhuone 10, iso kylppäri, master bathroom, ikkunakylpyhuone, ammekylppäri. Rakas lapsi alkaa vihdoin näyttää kylpyhuoneelta ilman ilmiömäisiä visionäärinkykyjäkin. Tai siltä ainakin minusta tuntuu. Muutama viikko sitten esittelin asuntoa kovin innoissani vanhemmilleni – ”nyt kun se alkaa näyttää jo joltakin”. Yleisössä vallitsi kohteliaaksi tulkittavissa oleva hiljaisuus. Aplodeja odottavalle olisi saattanut tulla aika pitkäksi. Mielikuvitus ei ole dominoivasti periytyvä ominaisuus, päättelin.

Nyt ei tarvitse enää kuvitella seiniä rauniokasoille. Joka seinä on pystyssä, osassa on jopa pintamaali. Koko asunto on edelleen infernaalisen pölyn vallassa, mutta tilanne alkaa helpottua kun kylpyhuoneiden kaakelointi on valmis.

 

kylppärinlattia

Laatoittaja ei ole kiitellyt laattojamme, listojamme, eikä muistaakseni oikein mitään muutakaan. Hän katselee asioita omalta suunnaltaan. Neliönmuotoinen lattialaatta olisi nopeampi laittaa linjaan kuin kuusikulmio, suorataustainen seinälaatta mukavampi kiinnittää kuin syvennyksellä varustettu, muovilista helpompi käsitellä kuin metallinen.  Huolimatta kaikista näistä amatöörimäisistä valinnoistamme, jotka kohtalo on hänen kiusakseen työmaalle paiskannut, työn jälki on erinomaisen kaunista.

Amme tulee asettumaan ikkunan alle, kun kotiin asti pääsee. DHL:n taannoinen aamusoitto sai hetkeksi säpinää aikaiseksi, mutta niin vain amme löysi väliaikaisen sijoituspaikan. Se odottelee kiltisti  toisella puolella kaupunkia työpaikan varastossa. Satakiloista pakettia ei huvita kovin moneen kertaan pyöritellä, joten sen on aika saapua vasta kun kylpyhuone on muuten valmis.

Seinälaattavalintaamme voisi kuvailla jopa teollisuusmaiseksi, mutta sehän meille sopii. Vanha, selkeä arkkitehtuuri on ollut ohjenuoranamme koko remontissa, eikä kylpyhuoneessakaan heittäydytty hempeilemään. Elämänmakua  tulee olemaan muutenkin tarjolla yllin kyllin sitten  kun aikanaan asetumme taloksi.

Laattaa tulee kolmelle seinälle, mutta mitä neljännelle? Maalia, mutta millaista ja minkä väristä? Saa ehdottaa.

 

kylppärinseinä

 

Mieli palaa nähdä valmista lattiaa ja laatoitettua seinää samaan aikaan, mikä ei tietenkään onnistu,  sillä lattia on paketoitu suojaan seinien laatoituksen ajaksi. Jaksaa, jaksaa odottaa, eikä kurkistele suojapapereiden alle ennen aikojaan! Onneksi tätä tuskaa ei tarvitse kärsiä jouluun asti. Toivon.

 

3 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

3 responses to “Pesunkestävää

  1. Henna

    Jokos kylpyhuoneen maalivalinta on selvä? Mä olen vanhan roosan kannalla. ❤

    • On se, mutta taidan säästää yllätyksen. 😉 Sen verran voin vinkata, että värivalinta syntyi äänestystuloksella yksi vastaan kaksi, jossa vähemmistöön jäi raadin naisjäsen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s